«
October 28, 2013 | 10:47 AM

Assalamualaikum :)

Kenal tak sape perempuan kat atas nie? Sesiapa yang suka tengok Running Man tu mesti kenal. Dia la Ace Song Jihyo. Atau lebih dikenali dengan Mongji. Ehee. Btw, saje je gedik nak post pasal nie kat uols. Mwahaha. Tak suka boleh tekan pangkah merah kat atas tu. Hehe. Babai~

Ok. Kepada yang masih setia menanti, trimas yaw. Berkaitan dengan Mongji berhijab nie, gambar asal nie adalah gambar Heliza Helmi. Alaa yang comel tu :D Jap, nak letak gambar dia.


Hah. Nie Heliza tu. Cantik kan dia. Heee :) Sebenarnya, tujuan asal aku edit gambar Jihyo pakai tudung nie disebabkan twitcon aku yang sebelum nie. Aku pakai twitcon nie haaa;


Jihyo yang cantik. Hoho. Then ada lah sorang sahabat aku nie cakap lebih kurang gini, "Eh, kau apasal pakai gambar yang tak tutup aurat nie? Cepat tukar gambar yang pakai tudung. Ish. Teruk betul! Wanita Islam, tutup la aurat!" /beliau berkata dalam nada yang serius tapi bergurau/ then aku pun ikut la cakap dia. Haha. Disebabkan aku nie jenis tak suka sangat nak buat gambar aku jadi gambar twitcon, so aku edit la gambo Jihyo tu.

Dengan kecanggihan dan kehebatan Photoshop CS5, aku pun edit la dua gambar atas nie dengan teknik potongan, gabungan, pencahayaan, pengubahsuaian dan macam macam -an -an lagi, maka terhasil gambar yang atas sekali tu. Heheh. Tapi entah kenapa, apa dan bagaimana gambar tu boleh tersebar secara meluas. Ceh. Meluas la sangat. Tetiba ramai kawan2 kat fesbuk dan twittah menggunakan gambar Jihyo tu. Hmmm. Tapi sekarang dah ok. Haha. Dah takde yang guna dah kot. Aku je yang tak tuka2 lagi twitcon aku tu. Nanti sahabat aku tu bising pulak kalau tukar gambo tak tutup aurat lagi. Hikhik :p

Extra picture /gedik nak extra jugak/

/Pakwe aku lolol/

Lots of Love;
Yana♥

Labels: , ,




May 17, 2013 | 5:38 PM

Assalamualaikum :)

Hai koranggggg. Okay. Dah lama rasanya tak bukak blog nie. Sebelum nie mood hiatus. Kononnya tak sempat nak update. Tapi memang tak sempat pun sebab malas. Why sekarang tetiba bukak balik? Dah free? Nooooo. Saje gedik gedik. Eheh.

Btw, new design. Tapi tak lengkap lagi. Ada lgi yang dia tak berfungsi dengan baik. Nak edit. Tapi. Emmm. You know la, busy. /malas sebenarnya/ Kihkih. Kalau rasa bila bukak page lain tu then atk boleh balik ke homepage, silalah refresh page saya nie. Hikhik. Well, nak cerita la sikit nie. Taknak baca takpe. Boleh pangkah je terus kat atas tu. Hihi. Babai.

I'm doing intersession now. You know, macam short sem la. Ambil subject CalculusII. Dah nak habis intersesi dah pun. Exam maybe dalam 27/28 haribulan nie. Alhamdulillah sepanjang buat intersesi nie quiz and test semua berjalan lancar. Ilmu pun senang je masuk. Alhamdulillah alhamdulillah. :D

Then 9 haribulan hari tu, seminggu yang lalu eh? Ke dua minggu dah? Haha. Pape pun la. Result untuk sem 4 pun dah keluar. Alhamdulillah semua okay. Slack Operating System je la -_- Eventho lulus kan, tapi still tak memuaskan hati. Pointer jatuh sebab OS --" Takpe la. Benda dah lepas. Lepas nie fokus untuk sem depan pulak. Last sem. InsyaAllah. :) Semoga Allah permudahkan segalanya untuk sem depan :) Kena struggle lebih lagi kot sebab subject sem depan pun susah2. InsyaAllah.

/Nie taktau cake apa sebab my mom buat waktu saya takde kat rumah/

/Birthday cake for my cousin/

/Cake for my maklong/

/nie cheese cake/

/Carrot Cake/

/Tetiba sesat cheese tart. Hehe/

/Red Velvet Cake/

Gambar yang takde kena mengena dengan entri. Kot. Hihi. Btw, these cakes my mom made it. Sedap wooooo :3
Nanti nak sambung degree kat mana eh?

#Minat Running Man? Sila lah like and support fanpage kami. > Running Man Malaysian Fans < :)

Labels:




December 24, 2012 | 12:39 AM

Assalamualaikum :)


Surah ini paling pendek, hanya mengandungi 3 ayat & diturunkan di Makkah dan bermaksud sungai di syurga. Kolam sungai ini diperbuat daripada batu permata nan indah dan cantik.

Rasanya lebih manis daripada madu, warnanya pula lebih putih daripada susu dan lebih wangi daripada kasturi.

Surah ini disifatkan sebagai surah penghibur hati Nabi Muhammad s.a.w. kerana diturunkan ketika baginda bersedih atas kematian 2 orang yang dikasihi iaitu anak lelakinya Ibrahim dan bapa saudaranya Abu Talib.

Pelbagai khasiat terkandung di dalam surah ini dan boleh kita amalkan:-


1) Baca surah ini ketika hujan dan berdoa, mudah-mudahan Allah s.w.t. makbulkan doa kita.

2) Jika kita kehausan dan tiada air, bacalah surah ini dan gosok di leher, Insya’allah hilang dahaga.

3) Jika sering sakit mata, seperti berair, gatal, bengkak, sapukan air mawar yang sudah dibacakan surah ini sebanyak 10x pada mata.

4) Jika rumah dipercayai terkena sihir, baca surah ini 10x, mudah-mudahan Allah s.w.t. bagi ilham pada kita dimana letaknya sihir itu.

5) Jika membacanya 1,000x rezeki kita akan bertambah.

6) Jika rajin membacanya, hati kita akan menjadi lembut dan khusyuk ketika menunaikan solat.

7) Jika orang teraniaya dan terpenjara membacanya sebanyak 71x, Allah s.w.t. akan memberikan bantuan kepadanya kerana dia tidak bersalah tetapi dizalimi.

Feel free to share...

Labels: ,








Disclaimer



This blog belongs to Nur Liyana. No ripping, spamming and copying w/o my permission. Respect me and I'll respect you. Thank you :)





Tagboard





Credits


This template 100% made by me. Nur Liyana Yahaya. With little help from my old skins and Dinamic Drive. For header and background, I used Photoshop CS5. Color got from HTML color code. Font from Dafont and Google Web Font. Gifs picture made by me and some taken from Tumblr. Other image get from We♥It, Google and Tumblr. Kindly inform me if I'm using your materials but i don't mention here. (c) Copyright by Akira Himesama. All right reserved 2012 (c)